Sēru vēsts: Pēc ilgstošas cīņas ar slimību, miris slavens un cilvēku iemīļots sportists

Šodien mediju telpu pāršalkusi sēru vēsts – pēc ilgstošas un smagas cīņas ar slimību, miris leģendārs un cilvēku iemīļots sportists. 

 

65 gadu vecumā mūžībā devies četrkārtējais Stenlija kausa ieguvējs un Ņujorkas “Islanders” leģenda Maiks Bosijs, vēsta Nacionālā hokeja līga (NHL).

Lasi arī: Krievijā slavenā dziedātāja Valērija nemierā ar sankcijām un izcēlusies ar īpaši “savdabīgu” komentāru

Visu savu NHL karjeru kanādiešu uzbrucējs nospēlēja Islanders rindās, komandu pārstāvot no 1977. līdz 1987. gadam. Karjeras laikā viņš 752 spēlēs guva 573 vārtus (komandas rekords) un atdeva 553 rezultatīvas piespēles (trešā vieta Islanders komandā).

Deviņas sezonas pēc kārtas Bosijs guva vismaz 50 punktus, kas ir NHL rekords. Savukārt, tikai Veins Greckis un Mario Lemjē līga agrāk sasniedza 500 iegūto punktu ražu.

Bosijs piedalījās arī 129 Stenlija kausa spēlēs, kurās guva 85 vārtus un atdeva 75 rezultatīvas piespēles. Viņš bija viens no 17 Islanders hokeja profesionāļiem, kurš četrus gadus pēc kārtas triumfēja Stenlija kausa izcīņā no 1980. līdz 1983. gadam.

Viņam un vairākiem Ņujorkas hokeja kluba profesionāļiem ir rekords pēc kārtas izcīnītās “play-off”  uzvarās — 19.

1991. gadā Bosijs tika iekļauts NHL slavas zālē. Gadu vēlāk uzbrucēja krekls ar numuru 22 tika iemūžināts Islanders klubā.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu ar kādu slimību cīnījās Bosijs

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru