Suņi netīrumos atrada mazu radību tikai zooloģiskajā dārzā pateica kas tas ir!

Lidojošais punduropusums – tas ir pats mazākais no lidojošajiem zvēriem. Pēc izmēriem viņš ir mazāks par peli. Tieši šo zvēriņu vīrietis atrada un izglāba no suņiem. Pie aizsargājamajiem dzīvniekiem skaitās pat tik mazi zvēriņi.

Vēl jo vairāk dzīvnieki spēj būt tik mazi, ka tos ir problēmas pat saskatīt. Šis stāsts ir tieši par to! Izrādās šis zvērēns bija izkritis no mātes somas. Viņš vien svēra vienu gramu (tas ir vieglāks pat par papīra lapu!). Mazulītis pats par sevi nebūtu parūpējies tas ir skaidrs.

Vīrietis glābējs aiznesa uzreiz šo mazuli uz vietējo zooloģisko dārzu, lai tie par viņu parūpētos. Mazulis nonāca Austrālijas dzīvnieku klīnikā. Šī ir iestāde, kur rūpējās par aizsargājamiem dzīvniekiem. Viņš pats nebūtu par sevi parūpējies un visticamāk ietu bojā, bet pateicoties vīrietim viņš izdzīvoja.

Nepametiet nelaimē mazākos! Šo zvērēnu nosauca par Bupu. Kad viņš pieaug viņš izskatīes tā kā zemāk attēlā redzamais dzīvnieks.

Viņa svars sasnigs aptuveni 13 gramus. Viņi dzīvo Austrālijas apkaimē. Pārtiek no nektāriem un maziem kukaiņiem. Apbrīnojami dzīvnieki, vai ne tā? Speciālisti apgalvo, ka Bups izaugs stiprs un vesels un vēlāk viņu laidīs atpakaļ dabā, kur ir viņa īstā vieta.

Zooparks lepojas ar sevi, jo palīdz ne tikai tik maziem zvēriem kā Bups, bet arī pat divmetrīgiem krokodīliem un citiem tik pat lieliem dzīvniekiem.

Padalies ar šo rakstu ar saviem draugiem!

Avots: klewo.com

Spread the love

Pievienot komentāru