Tikai 25% cilvēku spēj saskatīt visas krāsas šajā attēlā

Mēs visi skatāmies uz pasauli dažādi! Un tas nav vienkāršs, abstrakts izteiciens, mēs burtiskā nozīmē redzam apkārtējo realitāti atšķirīgās krāsās. Interesanti, vai ne?

Profesore Diāna Dervāla ir pārliecināta, ka tas ir saistīts ar konusa šūnu daudzumu acs tīklenē. Tie darbojas kā fotoreceptori un uztver atsevišķas krāsas.

Lasi arī: Ja jūs aizmiegat kails, lūk, kas būs ar jūsu ķermeni no rīta

Tas varētu šķist dīvaini, taču katrs cilvēks redz pasauli savā unikālā krāsu gammā. Arī dzīvnieki visu uztver citādi, tāpēc, ka viņiem ir pilnīgi cita acs struktūra.

 

Lai noskaidrotu, cik konusa šūnu ir jūsu acī, izpildiet vienkāršu testu. Apskatiet attēlu zemāk, un saskaitiet, cik atšķirīgu krāsu jūs varat saskatīt.

 

Mazāk par 20. Jūs esat dihromāts. Izrādās, ka 25% planētas iedzīvotāju piemīt tikai 2 veidu konusa šūnas un viņi vienkārši nespēj uztvert daļu no esošajām spektra krāsām. Jūs dodat priekšroku melnam, tumši zilam vai bēšam apģērbam – vai tiesa?

Suņiem, kaķiem, pelēm, žurkām un trušiem salīdzinājumā ar cilvēku, piemīt ļoti slikta redze, viņi tiek uzskatīti par dihromātiem un monohromātiem – redz visu melnbaltos toņos.

Pārejiet nākamajā lappusē, lai turpinātu lasīt šo rakstu!

Spread the love

Pievienot komentāru