Vācijas eksperts un vakcīnas ražotājs prognozē, cik ilgi vēl jāmokās ar Covid-19 situāciju

Kaut arī SARS-CoV-2 britu mutācijas izplatība daudzās Eiropas valstīs ir pārvilkusi svītru cerībām jau pavasarī atgriezties pie normālas dzīves, “BioNTech” dibinātājs Ugurs Šahins  prognozē, ka ievērojamu saslimstības samazinājumu mēs varam gaidīt jau vasaras sākumā, bet mirstība vismaz Vācijā vecāka gada gājuma ļaužu vidū būs krietni sarukusi jau marta vidū.

 

Intervijā žurnālam “Der Spiegel” medicīnas profesors norāda, ka, pieaugot vakcinācijas tempiem, jau maija beigās vai jūnija sākumā saslimstības rādītājos Vācijā sāks iezīmēties samazinājums, bet vasaras beigās mēs jau lielā mērā spēsim kontrolēt pandēmiju. Tas gan nenozīmē, ka nenotiks atsevišķi uzliesmojumi, taču iespēja atgriezties normālā dzīvē jau būs radīta.

Ko tu domā par valdības lēmumu atlikt mazo veikalu atvēršanu?

Turklāt uzņēmuma “BioNTech” dibinātājs, kurš izstrādāja pirmo vakcīnu pret SARS-CoV-2, uzskata, ka cilvēkiem pēc kāda laika varētu būt nepieciešama trešā vakcīnas deva.

Lasi arī: Latviešu žurnāliste: Kur prāts tagad atvērt veikalus?

Uz “Der Spiegel” jautājumu, vai tas varētu būt vēlākais nākamgad, viņš atbildēja apstiprinoši.

Es domāju, ka jā. Kaut vai, lai saglabātu plašu vakcinācijas aizsardzību iedzīvotāju vidū”, norādīja Šahins.

Pēc viņa teiktā, reizi divos gados varētu būt nepieciešama arī revakcinācija, kas būtu pielāgota potenciāli jaunajiem vīrusa variantiem. Potēšanās pret koronavīrusu līdzīgi aizsardzībai pret gripu varētu kļūt par jaunu normalitāti.

 

Šķir otro lapu, lai uzzinātu vairāk par trešo poti un nākotnē sagaidāmo

Spread the love

Pievienot komentāru