Veselības ministrs Daniels Pavļuts izteicis drūmu prognozi par tuvāko nākotni

Šodien preses konferencē veselības ministrs Daniels Pavļuts izteicis drūmu prognozi saistībā ar Latvijā gaidāmo tuvākā nākotnē. 

Viņš norādījis, ka pie “normālas dzīves” nevarēsim atgriezties vismaz tuvāko pusgadu!  Šādi D. Pavļuts izteicies saistībā ar valstī noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežojumiem.

Drūma tā ir prognoze tiem, kas optimistiski gaidīja, ka ierobežojumu atcelšana un situācijas normalizācija varētu notikt ātrāk. VIenlaikus iepriekš sabiedrībā daudzi kritizēja valdību par pārlieku lielo optimismu un lietu nesaukšanu “īstajos vārdos”! Tagad tas ir noticis…

Optimistiskākas prognozes nav arī  premjeram Krišjānim Kariņam, kurš  norādīja, ka par epidemioloģisko ierobežojumu atvieglošanu lemt ir pāragri.

Jāatgādina, ka sabiedrībā un uzņēmumu vidū turpina pieaugt neapmierinātība ar noteiktajiem ierobežojumiem. Tā, Latvijas Tirgotāju asociācija nākusi klajā ar aicinājumu atcelt lielu daļu tirdzniecības ierobežojumu un plāno vērsties Satversmes tiesā.

Vai piekrīti esošajam uzstādījumam par ierobežojumu atcelšanu?

Tikmēr veselības ministrs skaidroja, ka, lai atgrieztos ierastajā dzīves ritmā, priekšnoteikums ir radikāls saslimstības samazinājums, kas darbosies roku rokā ar masveida vakcinācijas pieejamību iedzīvotājiem.

Lasi arī: Anna Lieckalniņa neticēja Covid-19 nopietnībai, bet tad saslima pati – tagad esot domas mainījusi

Gan Pavļuts, gan Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs norādīja, ka Latvijā vērojams Covid-19 inficēšanās gadījumu skaita samazinājums, taču “vēl ir tāls ceļš ejams” līdz epidemioloģiskā situācija kļūtu pietiekami stabila, lai atgrieztos ikdienas dzīvē bez valstī noteiktajiem drošības pasākumiem.

 

Pavļuts izteica arī prognozi, kad Latvijā varētu tikt sasniegts rādītājs, par kuru iepriekš tika izteikts, ka tas būtu atskaites punkts lai sāktu samazināt noteiktos ierobežojumus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru