Zināms, kurš un kāpēc aizliedzis Gobzemam rīkot piketu pie Rīgas pils

Jau ziņots, ka  Saeimas deputātam Aldim Gobzemam aizliegts rīkot piketu, kas bija plānots pirmdien, 13. decembrī, pie Rīgas pils.

Šo informāciju portālam LSM.lv apstiprināja arī pašvaldības pārstāvis Uģis Vidauskis.

Aizliegt piketu rekomendēja tiesībsargājošās iestādes, tāpat Rīgas pašvaldībai pēc saziņas ar organizatoru neradās pārliecība, ka Gobzems uzņemsies atbildību par pasākumu, ja tas nenoritēs atbilstoši šobrīd valstī spēkā esošajām regulējošajām normām.

Lasi arī: Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi lēmumu lietā par pienākumu obligāti vakcinēties

Pašvaldība neesot guvusi pārliecību, ka organizators šādā situācijā sadarbosies ar policiju, gluži pretēji, radies iespaids, ka viņš nevēlēsies sadarboties, par ko arī liecina, piemēram, 6. decembra, notikumi citās Latvijas pilsētās.

Vidauskis norādīja, ka lietā konstatētie būtiski apstākļi un minētie apsvērumi liecina, ka konkrētajā gadījumā nav lietderīgi nodrošināt organizatora likumīgās Satversmes 103. pantā garantētās personas pamattiesības rīkot pasākumu 20 cilvēkiem, jo tādējādi organizatora rīkotajā pasākumā tiešā veidā tiktu apdraudētas Satversmes 111. pantā noteiktās citu (daudz vairāk nekā 20) cilvēku tiesības uz veselību.

Nav samērīgi nodrošināt organizatora tiesības, ja tā rīcība var apdraudēt visas sabiedrības veselības drošību, secinājusi pašvaldība.

 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru