Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izplata nopietnu brīdinājumu par šodien gaidāmo

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izplatījis brīdinājumu par tuvākā laikā Latvijā gaidāmiem bīstamiem atkalas radītiem potenciāliem bojājumiem un no tiem izrietošiem iespējamiem traucējumiem elektroapgādē, kā arī apledojošiem ceļiem. 

Ņemot vērā, ka sestdien Latvijā sinoptiķi prognozē sasalstošu lietu un ļoti stipru apledojumu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina par atkalas radītiem potenciāliem bojājumiem un no tiem izrietošiem iespējamiem traucējumiem elektroapgādē, satiksmē un citās jomās.

Lasi arī: Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi lēmumu lietā par pienākumu obligāti vakcinēties

VUGD ziņo, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm sestdien no rīta vietām valsts ziemeļaustrumu rajonos brīžiem turpināsies sasalstošs lietus – atkala, kuras ietekmē uz ceļiem un citām virsmām veidosies ļoti stiprs apledojums. Apledojumam akumulējoties uz koku zariem un vadiem, to svars būtiski pieaugs un ir iespēja, ka tie tiks bojāti.

Iedzīvotājiem jābūt gataviem, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, ka arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem, tam jāieplāno ilgāks laiks.

Spread the love

Pievienot komentāru