6 iemesli, kāpēc lamāšanās uzlabo jūsu veselību. Ne tikai var, bet arī vajag?

4. Lamāšanās padara mūs godīgākus, nekā ir lielākā daļa cilvēku.

2017. gadā veiktā pētījumā tika pētīta saikne starp nenormatīvu leksiku un godīgumu. Zinātnieki nonāca pie secinājuma, ka tas, kurš lamājas, parasti ir godīgās attiecībā pret sevi un citiem, un melo mazāk, nekā tas, kurš nelieto lamuvārdus.

5. Nenormatīvas leksikas izmantošana var būt intelekta pazīme.

Tas, kuram ir lielāks runas intelekta līmenis (intelekts, kas saistīts ar mutisko runu), parasti izmanto lielāku daudzumu nenormatīvas leksikas. Pie tāda secinājuma nonāca zinātnieki no Marist College un Massachusetts College of Liberal Arts. Pētījuma autori atzīmē, ka:

Jo vairāk vārdus jūs esat saģenerējis vienā kategorijā, jo lielāku daudzumu vārdu varat pārzināt citā.

6. Lamāšanās var radīt partnerības garu.

Jūs varat padomāt, ka lamāšanās atgrūž citus cilvēkus. Bet tas ne vienmēr tā ir. Patiesībā zinātne pierāda, ka efekts var būt pozitīvs. Kolektīvi, kurā izmanto vienu un to pašu lamāšanās leksikonu, kā likums, strādā kopā efektīvāk un produktīvāk, nekā tie, kuri tā nedara.

Speciālisti uzskata, ka nav vērts uztvert cilvēku, kurš lamājas, kā ļaunu un sliktu. Ja viņš runā tādus vārdus, tad, acīmredzot, runa ir par viņam kaut ko svarīgu. Protams, neviens nemudina jūs sākt lamāties. Un tomēr, zinātnieki un psihologi ir pārliecināti, ka lamuvārdos ir daudz kā noderīga veselībai.

Vai jūs bieži lamājaties?

avots: lifter.com.ua

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru