Apkopēja izdomāja viltīgu veidu, kā nepamanāmi iznest preci no veikala visu acu priekšā

Bieži vien no veikala preci aiznes prom paši veikala darbinieki. Iemesli ir ļoti daudz: zema alga, kontroles trūkums no vadības puses, darba laiks, nekārtība un neorganizētība noliktavās.

Ir viens vispārzināms viedoklis, ka 5 % cilvēki zags jebkurā gadījumā, vēl 5 % nekad nezags, bet 90 % rīkojas pēc apstākļiem.

Kā zog “savējie”

Tirdzniecības tīklu drošības dienesta speciālistiem patīk atkārtot, ka paši darbinieki zog daudz vairāk, nekā pircēji. Viņi apgalvo, ka proporcija veido 80/20.

Vērienīgo uzņēmumos tā ir taisnība. Bet, ja skaita vidēji slimnīcā. Vienā veikalā administrācija “paņem savu”, bet citā atlaiž par apēstu banānu.

LASI VĒL: Mūsu kāpņutelpā dzīvo sieviete. Viņai ir pieci bērni un ir stāvoklī ar sesto

Patiesībā, tādas zādzības kolektīvā ir tieša zādzība no saviem kolēģiem. Ir tāda preču kategorija, kur 99% gadījumu nozagt spēj tikai “savējie”.

Darbgaldi, cigaretes, dārgs alkohols – to visu apmaksās darbinieki paši no savas kabatas. Tāpēc, ka brīva pieeja šīm precēm ir tikai veikala darbiniekiem (teorētiski).

Kāda paziņa vairāk nekā gadu nesaņēma savu prēmijas daļu pie algas tāpēc, ka veikalā cigarešu zaudējumi bija 2800 eiro. Pārsteidzoši, ka viņa neaizgāja no darba, bet turpināja strādāt zināmā uzņēmumā, kas izpalīdz.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Spread the love

Pievienot komentāru