Cik ātrā laikā, tagad pēc lēmumu pieņemšanas, varētu sākties Uzvaras pieminekļa demontāža – tas nav ātrs process

Jau ziņots, ka Rīgas dome pieņēmusi lēmumu par Uzvaras pieminekļa demontāžu. Daudzus interesē, cik ātrā laikā tagad varētu sākties pieminekļa demontāža.

Šo jautājumu ieskicē Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kurš norāda uz turpmākajiem veicamajiem soļiem. Pēc viņa noprotams, ka šis process nesāksies uzreiz, bet vajadzīgi vairāki priekšdarbi arī no likumdošanas viedokļa, bet Padomju pieminekļa Pārdaugavā demontāžas darbiem vajadzētu sākties šogad, bet konkrētākus termiņus varēs saprast tikai tad, kad viss būs salikts “uz papīra”

 

Vairāki mēneši

Tātad, noprotams, ka būs vajadzīgi vairāki mēneši, lai sāktos reāli – fiziski darbi pie pieminekļa nojaukšanas. Turklāt būtu godīgi nojaukšanas izmaksas segt no valsts budžeta, teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Ņemot vērā, ka pieminekļa jautājums skar nacionālo drošību, saistībā ar tā demontāžu būs jāstrādā kopā pašvaldībai, valdībai, Saeimai, drošības iestādēm un policijai, uzskata Rīgas mērs.

Šodien pašvaldībā pieņemts politisks lēmums, taču ir nepieciešams īpašs likums, kas atvieglotu demontāžas procedūru. Jau pirmdien jāsāk domāt pie šī likuma sagatavošanas, un Staķis uzskata, ka parlaments šo likumu pieņemtu visai ātri.

Lasi arī: Kādi globāli notikumi notiks dažādu zodiaka zīmju dzīvē tuvāko 2,5 gadu laikā

Tāpat pašvaldībai jāsāk darbs pie demontāžas finansiālajiem jautājumiem, kas ietvertu vairākus posmus – demontāžas un būvgružu izvešanas izmaksas.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas notiks ar saziedoto naudu

Spread the love

Pievienot komentāru