Jaunumi par bijušo ministru Juri Pūci – dzīve nemaz nebūs tik “sūdīga”

Nupat klajā nākuši jaunumi par “nežēlestībā” kritušo bijušo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP). 

Izrādās, ka bijušajam ministram, neskatoties uz skandāliem, dzīve nemaz nebūs tik “sūdīga”.

Saeimas deputātu vairākums šodien ievēlēja darbam divās parlamenta komisijās.

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas politiķi rosināja Pūci ievēlēt darbam Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kur viņš arī tika ievēlēts.

Lasi arī: “Šī valdība ir sanaidojusi un raidījusi “stučīšanas” kultu!” Apinis par lēmumiem, kas šobrīd bīstamāki par Covid-19

Minētais jautājums Saeimā tika skatīts atkārtoti, jo iepriekš, deputātiem “noraujot” kvorumu, lēmumu pieņemt neizdevās.

Deputāts Aldis Gobzems pauda, ka brīnās par kolēģiem, kuri ir mainījuši viedokli attiecībā uz Pūci, kurš ir “atklāti melojis” Latvijas sabiedrībai un izmantojis “nodokļu maksātāju naudu” saistībā ar Rīgas domes stāvvietas caurlaides izmantošanu. Politiķis prognozēja, ka par šo situāciju, visticamāk, tiks ierosināts kriminālprocess, kas gan Saeimā jau esot tāds kā “džentelmeņu komplekts”.

Gobzems aicināja citus deputātus pievienoties lūgumam Pūcem nolikt Saeimas deputāta mandātu. Politiķis norādīja, ka Pūce esot atzinies melos, kad sapratis, ka viņu pieķers. “Tavs domāšanas veids ir kliņķerēt caurlaides, (..) apzagties pa mazo, un nezinām, kā ir ar lielām lietām,” uzsvēra politiķis. Viņš norādīja, ka šī situācija degradē parlamentu, kas jau tā esot zemāk novērtētā institūcija no iedzīvotāju puses.

Kā ziņots, Pūce novembrī atgriezās Saeimas deputāta amatā pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata atstāšanas.

Lasi arī: Kā patiesībā sievietes dzīvo cietumos. Kādā riebīgā veidā viņas mēģina palikt stāvoklī, lai savu ieslodzījuma laiku samazinātu

Līdz ar to parlamentārietes mandātu zaudēja Dace Bluķe (AP), kura to ieņēma uz laiku, kamēr Pūce bija ministrs.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu c

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru