Kādus cilvēkus, nu nekādā gadījumā nevar ņemt par krustvecākiem! Kaut es to butu zinājusi jau agrāk

Kristības ir liels notikums un soli ceļā pie dieva, tomēr daudzi sabiedrībā par šo rituālu patiesība zina salīdzinoši mazs. Bērna kristīšana jau ir sens rituāls un lieli svētki visai ģimenes dzimtai. Lai viss tiešām noritētu veiksmīgi, ir ļoti rūpīgi jāizvēlas bērna krustvecāki, jo tas nav nekāds mazais solis! Krustvecāki ir domāti, lai bērnam palīdzētu uzsākt garīgo ceļu. Viņi  sargās bērnu atlikušo dzīvi.

1 – Par krustmāti nedrīkst būt meitene, kura jaunāka par 14 gadiem, bet  krusttēvam jābūt puisim, kurš ir vismaz 15 gadus vecs. Kad jaunieši ir sasnieguši minēto vecumu, viņi jau ir gatavi pievērsties garīgajai audzināšanai.

Par krustvecākiem nekādā gadījumā nevar ņemt :
Cilvēkus ar psihiskiem traucējumiem, mūķenes vai mūkus. Arī paši krustvecāki nevar būt bērna vecāki,  un krustvecāki nevar būt cilvēki, kuri ir laulībā.

Pēc māņticības par krustvecākiem nevarot ņemt :
1. Grūtnieci
2. Sievieti, vai vīrieti, kuri nav precējušies – tie varot aiznest laimi.

Mūsdienās jau tiek pieņemts, ka krustvecāki bērnu apdāvina ar materiālām un zināšanu vērtībām, tomēr kopš seniem laikiem galvenais pienākums ir bijis būt par garīgo skolotāju. Jaunajiem un nenobriedušajiem cilvēkiem šajā dzīvē iet grūtāk. Tieši tāpēc, lai viņi pieļautu mazāk kļūdas, viņiem jau bērnībā ir nepieciešams saņemt sev piemērotu atbalstu, kas tiek dots no krustvecāku puses.

Bērnu drīkst kristīt tikai un vienīgu vienu reizi, baznīcā otrreiz šādu rituālu veikt būs aizliegts. Tieši šī iemesla dēļ jaunajiem vecākiem ir ļoti rūpīgi un smalki jāizvēlas tas cilvēks, kurš viņa bērnu pavadīs un sargās atlikušo dzīvi.

Lasi vēl : Labklājības ministre paziņo, cik nepieciešams, lai izdzīvotu Latvijā! Summas smieklīgas!

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru