Latvijas ārsti skaidro, kāpēc Latvijā ir krietni augstāka mirstība no Covid-19 nekā daudzviet citur

Saslimstība ar Covid-19 Latvijā mazinās, bet slimnīcu noslodzē tas atspoguļojas ar lielu laika nobīdi un Covid-19 mirstības statistikā Latvija uz pārējās Eiropas fona izskatās ļoti melna – Latvijā ir pieckārt augstāki nāves rādītāji.

Rādītāji ir tik augsti, ka savas šaubas par to patiesumu izteicis arī premjers Krišjānis Kariņš, kurš devis uzdevumu Veselības ministrijai noskaidrot augstās mirstības iemeslus un datu patiesumu.

Tomēr tagad savu viedokli pauž Latvijas ārsti, kuri augstos mirstības rādītājus skaidro ar iedzīvotājiem nereti ielaistām un neārstētām kaitēm, vēsta TV3 Ziņas.

Ceļš uz lielāko Covid-19 ārstniecības iestādi Austrumu slimnīcu kopš pandēmijas sākuma arī TV3 Ziņām jau labi iestaigāts. Pie bīstamo infekciju nodaļas durvīm tiekamies ar infektoloģi Montu Madelāni.

Ceturtdienas, 25.novembra, rītā viņa uzelpo. Vairākas dienas nav bijis neviena mirušā. Bet tā ar šo pandēmiju esot. Kādu brīdi klusums, un tad atkal aiziet vairāki reizē.

Lasi arī: Mārtiņa Brauna ģimene vēršas pie sabiedrības ar paziņojumu

Pārsvarā tie ir veci cilvēki, un skaidrs, ka 80-90 gados jau ikvienam ir kāda blakus saslimšana.

Monta Madelāne, RAKUS bīstamo infekciju nodaļas vadītāja

Vecie cilvēki, kurus mums atved… ved ļoti slimus cilvēkus. Lielāko daļu, jau ieraugot, saproti, ka neizglābsi.”

Sirds slimnieki un cukura diabētiķi ar lieko svaru – kādam pacientam pat virs 200 kilogramiem, kas kombinācijā ar Covid-19 ir dzīvībai bīstami. Bet ārstiem neizprotamākais ir, kāpēc kaites tik bieži ir ielaistas?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru