Lielbritānijai iesaka piebremzēt ar sabiedrības vakcinēšanu pret Covid-19

Apvienotā Karaliste ir viena no valstīm, kurās vakcinēšanas programma šobrīd rit raiti, līdzīgi kā tas notiek arī Izraēlā un Apvienotajos Arābu Emirātos. Tikmēr daudzās nabadzīgākās valstīs imunizācijas process pat vēl nav sācies.

Premjers Džonsons pavēstījis, ka valstī noteikts mērķis visneaizsargātāko sabiedrības daļu – aptuveni 15 miljonus cilvēku – savakcinēt līdz 15.februārim. Lai to izdarītu, katru dienu jāievada aptuveni 380 tūkstoši vakcīnu dozu.

Līdz šim pirmo Covid-19 vakcīnas devu Lielbritānijā saņēmuši vairāk nekā 7,8 miljoni cilvēku, bet otro – aptuveni pusmiljons. Pirmajā vakcinēšanas programmas posmā Lielbritānijā tiek vakcinēti aprūpes namu iemītnieki un darbinieki, medicīnas darbinieki un cilvēki virs 50 gadiem, sākot ar vecākajiem un tiem, kuriem ir smagākas veselības problēmas.

Tikmēr PVO pārstāve Harisa norāda, ka lūgums uzgaidīt citas valstis tiek izteikts arī pārējām pasaules valstīm, kurās uzsākts vakcinēšanas process.

Ir veiktas vairākas ļoti interesantas analīzes, kas parāda, ka tikai savas valsts vakcinēšana un pēc tam sēdēšana un teikšana, ka “mums viss ir kārtībā”, ekonomiskā ziņā nestrādā,” norāda PVO eksperte.

Arī britu medicīnas eksperts Džeremijs Farars iepriekš ir norādījis, ka, “vakcinējot daudz cilvēku tikai dažās valstīs un atstājot vīrusu nekontrolētu lielā daļā pasaules, radīsies vairāk vīrusa variantu”.

 

Avots: The Guardian

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru