Pārmērīgi ilgstoša miega 3 negatīvas ietekmes

Jūs nevarat gulēt ilgāk, nekā nepieciešams. Kāpēc?

Daudzi no mums dod priekšroku labam miegam nedēļas nogalēs, jo no pirmdienas līdz piektdienai visi strādā vaigi sviedros un nav pietiekami daudz laika, lai pilnībā izgulētos. Mēs domājam, ka jo ilgāk guļam, jo labvēlīgāk mēs darām ķermenim un dvēselei.

Bet pārmērīgi ilgs miegs nodara pat kaitējumu veselībai. Kāpēc tā?

LASI VĒL: Visilgāk dzīvo vīrieši, kuri apprecas ar šādām sievietēm. Zēni, mīliet meitenes!

Galvassāpes

Cilvēki, kuriem ir tendence uz biežām galvassāpēm, bieži tās izjūt pēc pārmērīgi ilga miega. Tas ietekmē neiromediatorus un laimes hormonu serotonīnu.

Tauku uzkrāšanās

Saskaņā ar zinātnieku novērojumu rezultātiem tika pierādīts, ka miegs, kas pārsniedz 9 stundas dienā, palielina aptaukošanās risku par 20%, bet tas neapdraud cilvēkus, kas guļ 8 stundas vai mazāk. Tauku uzkrāšanās notiek tāpēc, ka tiek samazināts aktīvā laika daudzums dienā. Miega trūkums arī ir slikts, tas var šķist dīvaini, bet tas noved pie tādām pašām sekām.

LASI VĒL: Visilgāk dzīvo vīrieši, kuri apprecas ar šādām sievietēm. Zēni, mīliet meitenes!

Depresija

Mēs esam pieraduši domāt, ka depresija rodas hroniska miega trūkuma dēļ – tā ir taisnība, taču pārāk ilgs miegs izraisa arī depresīvu stāvokli. Laimes hormons serotonīns netiek ražots, tāpēc no rīta cilvēks pamostas letarģisks un ar noguruma sajūtu. Jo ilgāk guļam, jo depresīvāki esam.

avots: banka.varenie.life

Spread the love

Pievienot komentāru