Sieviete dalās ar briesmīgu atgadījumu:”Mans bērns nomira!”

43 gadus veca sieviete dalās ar savu šausminošo stāstu Dzemdību nama notikošo, lai brīdinātu citas jaunās māmmiņas, kurām plānots ķeizargrieziens.

Kad sievietei bija 36.grūtniecības nedēļā ārste viņai teica ka būs jāveic ķeizargriezieins.

Kā arī sievete ierodoties precīzaja laika, ārste, sāka sievieti atrunāt no ķeizergrieziena, un tagad jau ka sievietei ir iespēja pašai dzemdēt! Dēļ lielā ārsta spiediena sieviete izvēlējās dodiet uz stradiņu slimnīcu.

Kad sieviete ieradās slimnīca bija plkst. 2:30, ārste mani pārbaudīja vai viss ir kārtība, un bija 2 pirkstu atvērums, izlaida lieko ūdeni, kas vēl bija palicis, kurš bija dzeltens, paklausījās toņus, tie bija normāli, kontrakcijas bija ik pēc 8 minūtēm. Tas bija ko teica daktere un nolēma vēl pagaidīt līdz plkst 18.

Pēc brīža atkal paklausījas toņus un tie vairs nebija dzirdami, man ātri notika neplānotais ķeizargrieziens, bet bērniņš jau vairs neelpoja, viņš jau bija miris.

Kā izrādas ja sievietei tiktu veikts plānotais ķeizergrieziens, viņa bērniņu nebūtu pārnēsājusi, un sievietes meitiņa tagad būtu dzīva.

Zem sievietes posta, lasītāji komentēja iesaka vērsties pie Veselības inspekcijas, lai tur noskaidrotu visu notikušo!

Rīgas Dzemdību nams šo situāciju arī komentēja.

“Klīniskā situācija (piemēram placentas novietojums, augļa labsajūta, augļa guļa mātes blakus saslimšanu paasinājums un daudzi citi faktori) grūtniecības laikā var būtiski mainīties, un līdz ar to mainās arī grūtniecības atrisināšanas taktika. Ir situācijas, kad optimālais vai pat vienīgais iespējamais grūtniecības atrisināšanas veids ir ķeizargrieziena operācija, bet situācijai mainoties, ja iemesli, kuru dēļ operācija bija pamatota un nepieciešama, vairs nepastāv un ķeizargrieziena operācijai indikāciju vairs nav – ārsti var pieņemt lēmumu operāciju atcelt par labu vaginālām dzemdībām. Tā kā ķeizargrieziens ir nopietna operācija ar daudz lielāku potenciālo dzemdību un pēcdzemdību sarežģījumu iespējamību, to neveic vienkārši tāpat plāna kārtā, bez klīniski pamatotām indikācijām. Mātes un augļa stāvoklis dzemdību laikā tiek rūpīgi uzraudzīts un noviržu gadījumā operāciju neatliekamā kārtā dzemdībās var veikt jebkurā dzemdību etapā.

Arī šajā gadījumā paciente pēc visu nepieciešamo izmeklējumu veikšanas apmierinošā stāvoklī tika izrakstīta no stacionāra, jo vairs nepastāvēja iemesli, kuru dēļ tika sākotnēji nozīmēta plāna operācija. Pēc izraksta grūtniecības tālāku uzraudzību veic ambulatorās aprūpes sniedzējs – ārsts , ginekologs, pie kura grūtniece ir uzskaitē,” teikts Dzemdību nama komentārā.

Avots

 

Spread the love

Pievienot komentāru