Tomēr taisnība: stereotipi un mīti par zodiaka zīmēm, kas nav tālu no patiesības – izlasi pats

Vēži

Vēža zvaigznājs ir saistīts ar vienu no Herkulesa (Hērakla) varoņdarbiem, kurā viņam bija jānogalina ūdens nezvērs hidra, kurai Vēzis nāca palīgā. Viņš iekoda Herkulesam kājā un tika saspiests.

Patiesība ir tāda, ka Vēža zodiaka zīmes pārstāvji ārkārtas apstākļos spēj aizsargāt māju, ģimeni un tuviniekus pat ar lieliem upuriem. Cilvēkam var būt bērnišķīga spontanitāte, bet ekstremālās situācijās izrādīt neticamu gribasspēku.

Šī leģenda apstiprina patiesību par Vēžu ārkārtējo neaizsargātību, neskatoties uz ārējo “necaurredzamo apvalku”. Vēl viena Vēžiem raksturīga iezīme ir drošas un spēcīgas aizmugures meklējumi. Tāpēc ar šo zīmi saistās mājas un ģimenes simbolika.

 

Lauva

Lauva ir viens no spilgtākajiem zodiaka zvaigznājiem. Tādu pašu īpašību novērojam zīmes pārstāvjiem, kas atrodas zvaigznes ar nosaukumu Saule varā. Spožākā zvaigzne Lauvas zvaigznājā ir Reguluss, ko sauc par “karaļu zvaigzni”, kas ir trīs reizes lielāks par Sauli.

Patiesība ir tāda, ka šī ietekme ir manāma cilvēkiem, kas dzimuši Lauvas zīmē. Spilgtums, iedomība, mākslinieciskums un optimisms ir skaidri parādīti citiem. Bieži vien jūs varat dzirdēt frāzi “Karalis-Saule”, kas adresēta tieši šīs zīmes pārstāvjiem. Viņiem ļoti patīk slava, un ir grūti samierināties ar otršķirīgu lomu. Galu galā Saule nevar būt otrā plānā!

 

Jaunava

Grieķu mitoloģijā Jaunavas zvaigznājs tika personificēts ar auglības dievieti Dēmetru, kas rokās turēja nogatavojušās kviešu vārpas. Tas ir ražas simbols un atlīdzība par darbu ar bagātīgu ražu.

Patiesība ir tāda, ka Jaunavas patiešām ir ārkārtīgi strādīgas un centīgas. Uzticot viņiem jebkura darba veikšanu, varat būt pārliecināti, ka darbs tiks veikts ar lielu precizitāti, skrupulozitāti, metodiskumu un pamatīgumu.

 

Svari

Mitoloģija savieno Svaru zvaigznāju ar taisnīguma dievietes Dikas, Zeva un Temīdas meitas, svariem. Tika uzskatīts, ka Dike ar saviem svariem apbraukājusi Zemi un stāstījusi tēvam par netaisnīgo tiesnešu un cilvēku izdarībām. Zevs viņus bargi sodīja par viņa noteikto likumu neievērošanu. Dika acis tika aizsietas, lai objektīvi spriestu par cilvēku rīcību. Dieviete aizsargāja patiesību un taisnīgumu.

Šīs zīmes pārstāvēs novērojam tās pašas īpašības – tieksmi pēc līdzsvara, harmonijas, kārtības un skaistuma. Svari cenšas atrisināt konfliktus ar kompromisiem. Tiesa arī, ka starp šajā zīmē dzimušajiem visvairāk ir juristi, advokāti un diplomāti.

 

Skorpions

Simbols ir attēlots kā skorpions: ķepas un aste, kurā ir dzelonis. Patiesība ir tāda, ka Skorpiona zvaigznāja ietekmē dzimušo cilvēku galvenais īpatnība ir atrast ienaidnieka vājo vietu un dot graujošu triecienu. Ir teiciens, ka no konflikta ar Skorpionu var izkļūt tikai ar nazi mugurā.

Lasi arī: Joki ar viņiem ir mazi: kuras zodiaka zīmes necietīs pret viņiem vērstus apvainojumus

Spožākā zvaigzne Skorpiona zvaigznājā – Antares piesaista uzmanību ar sarkanīgu mirdzumu. Tāpēc šīs zīmes pārstāvji mīl sarkanu un visus tā toņus.

Kaislīgā daba un kolosāla pašapziņa un pašpārliecinātība cēlusies no leģendas par Faetonu, dieva Hēlija dēlu. Jaunais vīrietis pārvērtēja savus spēkus un nomira, nespējot tikt galā ar ugunīgo ratu. Bet viņa vārds kļuva nemirstīgs. Pārvērtības un izdzīvošana kritiskās situācijās ir vēl viena Skorpiona īpašība. Kas nenogalina, padara viņus stiprākus.

 

Strēlnieks

Mitoloģija saista Strēlnieka zvaigznāju ar gudrāko no visiem kentauriem – Hīronu. Viņš, tāpat kā visi kentauri, bija vīrietis no galvas līdz jostasvietai, un viņa ķermeņa lejasdaļa attēloja zirga rumpi. Viņš bija visu mītisko varoņu skolotājs un slavens gudrais.

Patiesība ir tāda, ka īpašības, kas piemīt Strēlnieka zīmes pārstāvjiem, ir līdzīgas tāda paša nosaukuma zvaigznāja prototipa īpašībām. Stratēģiskā un filozofiskā domāšana, plašas zināšanas, tālredzība, paaugstināta taisnīguma izjūta. Šīs optimistiskās un iedvesmojošās personības vienmēr ir cilvēces priekšgalā.

 

Mežāzis

Mežāzis ir mītisks radījums ar kazas ķermeni un zivs asti. Saskaņā ar leģendu, kazas Amaltejas dēlu, kurš baroja Zevu (Jupiteru) ar savu pienu, sauca par Panu. Kādu dienu nabaga Panu vajāja ļaunais Ciklops, un mazais zēns izmisumā metās no augsta kalna jūrā.

Starp citu, patiesība ir tāda, ka Mežāža vīriešiem patiešām ir nosliece uz paniku un depresiju. Zevs, būdams Pana audžubrālis, viņu izglāba. Viņš viņu apveltīja ar zivs asti. Īpašības, kas piemīt Mežāžiem, atbilst šim tēlam – nesavtība, spēja pārvarēt grūtības un ārkārtēja izturība.

 

Ūdensvīrs

Mīts saista Ūdensvīra zvaigznāju ar Trojas ķēniņa dēlu Ganimēdu. Viņš bija tik izskatīgs, ka Zevs viņu aicināja uz Olimpa kalnu un apbalvoja ar nemirstību.

Lasi arī: Enerģētiski spēcīgāko zodiaka zīmju reitings – no pašas stiprākās līdz vājākajai

Viņš padarīja jaunekli par savu sulaini, uzticot viņam pienākumu upurēt dieviem ambroziju un nektāru viņu svētku laikā. Tāpēc zvaigžņu kartēs Ūdensvīra zvaigznājs ir attēlots kā cilvēks ar krūzi, no kuras plūst ūdens straume.

Urāns, zodiaka zīmes Ūdensvīrs valdnieks, ir augstākās patiesības simbols, kas zināšanu veidā tiek izliets uz Zemes. Patiešām, šie cilvēki ir apveltīti ar priekšnojautu par nākotni. Viņiem ir spēcīga intuīcija un iekšējās brīvības sajūta. Viņiem ir tieksme pieņemt netradicionālus lēmumus, kā arī nesavtīgu mīlestību un draudzību.

 

Zivis

Saskaņā ar mitoloģiju, Zivju zvaigznājs ir saistīts ar poētisku leģendu par diviem mīļotājiem – Galatea un Akis. Skaisto Galateju vēlējās briesmīgais Ciklops Polifēms. Bēgot no viņa vajāšanām, pāris metās jūrā un pārvērtās par divām zivīm, kuras dievi saistīja ar garu un platu lenti – mīlestību. Tas ir vīrišķības un sievišķības simbols, kas vienmēr tiecas dažādos virzienos un ir pretrunu plosīts. Tas izsekojams šīs zīmes pārstāvju rakstura īpašībās.

Zivis, būdamas dziļūdens iemītnieces, sazinās ar cilvēka zemapziņu. Cilvēkiem, kas dzimuši šajā zodiaka telpā, ir raksturīga mīlestība pret noslēpumainību, noslēpumiem, kā arī garīgām lietām. Tiek izteikts garīgais dziļums, ideālisms, empātija. Viņi spēj izprast kāda cita iekšējo pasauli ar maņu palīdzību un tālredzības dāvanu.

 

Arī interesanti: 3 zodiaka zīmes, kuras tiek uzskatītas par visstingrākajām mātēm. Viņām svarīga kārtība un disciplīna

Spread the love

Pievienot komentāru