Tomēr taisnība: stereotipi un mīti par zodiaka zīmēm, kas nav tālu no patiesības – izlasi pats

Katrai zīmei ir sava īpatnība, kas to manāmi atšķir no citiem zodiaka apļa pārstāvjiem. Pat senie cilvēki, vērojot kosmosa un zvaigžņu ietekmi uz Zemi un tās iemītniekiem, nodibināja šo enerģiju saistību un atspoguļoja to mītos un leģendās.

Apskatīsim dažus no tiem. No kurienes radušies populārākie stereotipi par Zodiaka zīmēm, pastāstīja astroloģe Tatjana Rubina.

Auns

Noteikti esat pamanījuši, ka šīs zīmes pārstāvji izceļas ar agresivitāti  Auns pasauli uztver kā agresīvu vidi, jo tā vienmēr atrodas sava “ego” aizsardzības stāvoklī. Mīts par Auna zvaigznāju, kura vārdā nosaukta Zodiaka zīme, joprojām aizrauj ar savu traģiskumu.

Lasi arī: Joki ar viņiem ir mazi: kuras zodiaka zīmes necietīs pret viņiem vērstus apvainojumus

Auns ir auns, kas izglāba karaliskos bērnus, no kuriem ļaunā pamāte gribēja atbrīvoties no pasaules. Zēns tika izglābts, bet meitene nomira. Pats zelta vilnas auns tika upurēts, un zelta vilna tika pakārta uz augsta ozola kara dieva Ares (Marsa) svētajā birzī. Vilnu sargāja pūķis, kas spļāva uguni.

Patiesība ir tāda, ka Auns patiešām vēlas palīdzēt citiem. Marsa enerģijas ietekme padara viņus agresīvus un pārliecinošus. Steigu darbībā izraisa upura arhetipiskais stāvoklis. Galu galā ir jādara viss, pirms dzīvības impulss sitas un liktenīgais asmens netiek atnests. Grūtāk klājas sievietēm, kuras dzimušas Aunā, jo vīriešu ugunīgā Marsa enerģija un zemapziņas bailes no nolemtā upura mudina kļūt par amazonēm un izcīnīt vietu zem saules.

 

Vērsis

Ikviena cilvēka ieskauj ir visskaistākās būtnes, kas dzimušas zem Vērša zīmes. Tā kā Vērsi pārvalda Venera (aka Afrodīte, mīlestības un skaistuma dieviete), Venēras tipa cilvēki mēdz radīt ap sevi maigu un harmonisku atmosfēru. Viņi ir burvīgi un auglīgi radošuma un meistarības ziņā.

Saskaņā ar leģendu, visvarenais dievs Zevs (Jupiters) pārvērtās par baltu vērsi un nolaupīja Eiropu – skaistāko meiteni uz Zemes. Eiropa kļuva par Zeva mīļoto. Viņa bija slavena ar savu skaistumu un labo dabu. Vērša zīmes pārstāvēs ir acīmredzamas leģendāro dieviešu īpašības.

Bet neaizmirstiet par Vērša aizmuguri. Dusmīga vērša simbolika ir sekas Marsa ieslodzījumam Vērsī, tā būtība ir nevaldāma enerģija. Patiesība ir tāda, ka negatīvajā izpausmē Vērsim ir nikns un apsēsts raksturs, kuru pārņem kaislības, kas ir augstākas par garīgo.

 

Dvīņi

Dvīņu zvaigznājs ir saistīts ar pārsteidzošu mītu par dvīņubrāļu Poluksa un Kastora aizkustinošo pieķeršanos vienam pret otru. Saskaņā ar leģendu, viens brālis bija apveltīts ar nemirstību, bet otrs bija mirstīgs.

Lasi arī: Enerģētiski spēcīgāko zodiaka zīmju reitings – no pašas stiprākās līdz vājākajai

Kad mirstīgais brālis Kastors nomira intrigu rezultātā, Polukss izdarīja izvēli sekot viņam uz mirušo valstību, jo brāļu mīlestība bija stiprāka par nāvi. Zevs, būdams Poluksa tēvs, sakārtoja dzīvi tā, lai brāļi vienu dienu varētu dzīvot pazemes pasaulē un vienu dienu Olimpa kalnā.

Patiesība ir tāda, ka Dvīņi nevar ilgi palikt inertā stāvoklī. Viņi ir kā gaiss (Dvīņi ir gaisa stihija), viņiem dzīvē ir vajadzīgi ceļojumi, jautrība un dažādība. Tāpat šie cilvēki ir cieši saistīti ar radniecības un brālīgām attiecībām.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk par pārējām zīmēm 

Spread the love

Pievienot komentāru