Vīrieši arī spēj barot ar krūti: 8 interesanti fakti par vīriešu ķermeni, par kuriem jūs diez vai būsiet dzirdējuši

Visi vīrieši bija sievietes

Visi cilvēki, kad viņi tikko tiek ieņemti, ir sievietes. Ko tas nozīmē? Par dzimumu atbildīgas ir X un Y hromosomas. Ja ieņemšanas brīdī savienojas divas X hromosomas, tad piedzimst meitenīte. Ja savienojas X un Y hromosomas, tad piedzimst puika. Bet pats interesantākais ir tas, ka pirmās 5 – 6 nedēļas Y hromosoma ir neaktīva. Un visu šo laiku, kamēr tā nesāk darboties, auglis attīstās kā meitene.

Vīriešiem ir biezāka āda

Atbildību par ādas biezumu cilvēkiem nes hormons testosterons. Un tā kā vīriešiem šis hormons ir lielākā daudzumā, tad arī āda viņiem ir par 25 % biezāka, nekā sievietēm. Bet, neskatoties uz starta pārākumu, stiprā dzimuma pārstāvju epiderma visas dzīves laikā nolietojas. Bet sievietēm ādas biezums paliek nemainīgs līdz pat menopauzei.

Kāpēc ir nepieciešams ādamābols?

Vai jūs kādreiz esat aizdomājušies, kāpēc vīriešiem ir ādamābols? Vispār, tas ir balsenes izvirzītais skrimslis, kura pamatfunkcija ir balss saišu aizsardzība. Un šī vienība ir gan stiprajam, gan arī vājajam dzimumam. Vienkārši pusaudžu periodā notiek šīs balsenes daļas pārveide, un tāpēc tas vīriešiem kļūst izvirzītāks un pamanāmāks. Starp citu, tieši tas atbild par balss toņa izmaiņām. Tāpēc vīriešiem, kā likums, balss ir rupjāka un zemāka, nekā sievietēm.

Krāsu uztvere

Vīrieši mazāk atšķir dažādus toņus, nekā sievietes, un tas notiek viena vienkārša iemesla dēļ. Par krāsu uztveri atbild šūnas, ko izstrādā X hromosomas. Tā kā sievietēm tādas ir divas, tad arī acu šūnas, kas uzlabo krāsu uztveri, viņām ir par divām reizēm vairāk

avots: www.nastroy.net

Spread the love

Pievienot komentāru