Vīrieši arī spēj barot ar krūti: 8 interesanti fakti par vīriešu ķermeni, par kuriem jūs diez vai būsiet dzirdējuši

Runā, ka katrā sievietē ir kāds noslēpums. Bet vīriešu ķermenī ir ne mazāk noslēpumu. Turklāt par dažiem nenojauš pat paši stiprā dzimuma pārstāvji. Lasiet tālāk, un jūs uzzināsiet vairākus interesantus faktus par vīriešu ķermeni, kas jūs noteikti pārsteigs.

Vīrieši noveco lēnāk

Sejas āda vīriešiem ilgāk saglabā jaunību, nekā tas ir sievietēm. Tas viss tāpēc, ka āda lēnāk zaudē kolagēnu. Bet tieši kolagēns atbild par novecošanās novēršanu. Un pateicoties tam, vīriešu sejā krunkas un ādas noslīdēšana parādās daudz vēlāk.

Bet šis noteikums attiecas uz tiem stiprā dzimuma pārstāvjiem, kuri rūpējas par savu ārējo izskatu. Jo, ja vīrietis nevelta pienācīgu uzmanību ādai, tad tā visātrāk cieš no ārējiem faktoriem. Bet tas pilnībā anulē visas ādas dabīgās priekšrocības.

Viņi var barot ar krūti

Jā, jūs visu pareizi izlasījāt: vīriešiem arī ir piena dziedzeri, kuri var radīt pienu. Bet, ja tas notiek, tad tāda parādība vēsta par nopietnām veselības problēmām. Vīriešiem laktācija rodas, kad viņu organismā ievērojami pieaug prolaktīna daudzums. Un tas var būt saistīts, piemēram, ar noteiktu zāļu lietošanu, kas stimulē sirds muskuļu darbību. Turklāt laktāciju izraisa opioīdu uzņemšana, barības vielas trūkums un hipotalāmu un hipofīzes funkciju traucējumi.

Plikpaurība

Pastāv viedoklis, ka plikpaurība tiek mantota tikai no X-hromosomas, tas ir, no mātes. Bet tas nepavisam tā nav, tāpēc, ka šo parādību ietekmē arī citi faktori. Piemēram, ja vīrieša tēvs agri pazaudēja matus, tad plikpaurības risks viņam pieaug par 60 %. Turklāt aktīva vīriešu hormonu ekspluatācija negatīvi ietekmē folikulas, un pakāpeniski tās zaudē spēju radīt jaunus matus. Un vēl plikpaurības risksu ievērojami paaugstina stress un nepareiza ēšana.

Premenstruālais sindroms

Jūs būsiet pārsteigti, bet vīrieši ne tikai var barot ar krūti, bet 26 % stiprā dzimuma pārstāvji izjūt visus premenstruālā sindroma simptomus. Tādās dienās viņi kļūst jūtīgāki, aizkaitināmāki un nereti izjūt izsalkumu, kā arī spazmas vēdera lejasdaļā. Tas ir, vīrieši sajūt tieši to pašu, ko sievietes.

Šķir nākošo lapu un uzzini daudz interesantu faktu par vīrieša ķermeni

Spread the love

Pievienot komentāru