Cilvēki šokā! Bērnu pabalsts tikai 11,38, bet zāles maksā vairāk nekā 9 eiro


Īstu komentāru jūru un skatījumu skaitu sociālajā tīklā facebook saņēmis kāds ieraksts, kurā tās autors ironizē par bērnu pabalsta apmēru Latvijā un to, cik, piemēram, maksā viens iepakojums medikamentu, kas bērniem paredzēti sāpju mazināšanai, iekaisuma un temperatūras mazināšanai.

Šoreiz sociālā tīkla facebook grupā “Slepenais pircējs” publicēts ieraksts, kurā norādīts, ka šobrīd, 2020.gadā, bērniem paredzētais medikaments “Nurofen” maksā vairāk par 9 eiro, taču tajā pašā laikā pabalsta apmērs, ko vecāki saņem par pirmo bērnu laika posmā, kamēr atvase ir 1 līdz 15 gadus veca, ir 11.38 eiro mēnesī.

Lasi arī: Ko par tavu veselības stāvokli liecina pūtītes uz sejas. Iespējams, žigli jādodas pie ārsta!

Protams, šāds temats izsaucis arī gana plašu līdzcilvēku reakciju. Kamēr vieni uzsver, ka šoreiz vairāk jārunā par to, ka nevis dārgas ir zāles, bet gan pabalsta apmērs nav pietiekams, tikmēr citi norāda, ka arī šim medikamentam iespējams iegādāties lētākas alternatīvas. Vēl citi ir izpētījuši, ka, piemēram, Lielbritānijā, Krievijā šīs zāles ir lētākas- maksā ap 4 eiro 100 ml iepakojums, tāpēc piedāvā alternatīvu tās pasūtīt no citām pasaules valstīm.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru