Fermeris atrada dīvainas, melnas olas un nolēma tās paturēt. Beigu beigās izšķīlās tik skaists dzīvnieks!

Jūs, iespējams, esat redzējis vistas ar kādu daļu to spalvu melnā krāsā. Bet vai jūs kādreiz esat redzējis pilnīgi melnas vistas? Es domāju, ka nē! 

Daudzi redzot šīs bildes domā, ka tas ir tikai bilžu apstrādes veids, taču tā nebūt nav. Viss ir īsts. Bet izrādās, ka pasaulē ir reta melno cāļu šķirne ar nosaukumu Ayam Chemani.

Ayam Chemani cāļi ir pilnīgi melni, ieskaitot spalvas, ādu, knābi, nagus un pat gaļu un iekšējos orgānus. Šo cāļu apspalvojumam ir melns ar metālisku spīdumu. Skaisti, ne tā?

Iepriekš ASV šīs šķirnes pieaugušie cāļi tika pārdoti par 2500 ASV dolāriem. Šī šīs šķirnes melnā krāsa ir saistīta ar dominējošo gēnu, kas izraisa hiperpigmentāciju, ko sauc par fibromelanozi.

Ļoti skaisti dzīvnieki! Ayam chemani cāļi dēj melnas olas. Tomēr baumas, ka šo cāļu asinis ir melnas, ir nepatiesa. Tās nav melnas. Ayam chemani pirmo reizi Eiropā tika ieviesti pagājušā gadsimta 90. gados.

Viņu dzimtenē Indonēzijā tiek uzskatīts, ka šīm vistām ir “mistiskas” spējas, taču šīs spekulācijas nevajadzētu uztvert nopietni. Šīs vistas ir tādas pašas kā parastās.

Avots: news

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru