Ir vērts ieklausīties un paostīt: gāzes var daudz ko pastāstīt par jūsu veselību

Meteorisms – tā ir ne tikai pārstrādāto gāzu izvade no organisma. Gāzes var daudz ko pastāstīt par veselības stāvokli, tāpēc nevajag pret tām attiekties neobjektīvi.

Biežs meteorisms un tā smaka var liecināt par noteiktiem organisma funkciju traucējumiem. Tāpēc labāk ieklausīties, un, kā teikt, paost, lai būtu iespēja savlaicīgi uzsākt ārstēšanu.

LASI VĒL: 6 iemesli, kāpēc lamāšanās uzlabo jūsu veselību. Ne tikai var, bet arī vajag?

Kas vispār ir meteorisms

Izlaistajai gāzei ir sarežģīta struktūra. Tas tiek izskaidrots ar ķīmiskajiem procesiem zarnu traktā. Gaiss, nonākot organismā ar ieelpu, arī kustās pa kuņģa-zarnu traktu, tur pakļaujoties ķīmiskām reakcijām. Gremošanas process notiek ar gāzu izvadi, kas pa taisno zarnu nonāk tiek izvadīts no organisma.

Zarna atslābinās un veicina gāzu izvadi uz āru. Un noturēt gāzes cilvēks var tikai pie pašiem “izejas vārtiem”. Par laimi, iekšējā anālā atveri iespējams vadīt ar apziņu. Tomēr, ja jūs esat vienatnē, labāk nesaturēt, bet, kā saka – paklausīties informāciju par veselības stāvokli.

Izvadamās gāzes sastāv no:

  • 58% — slāpeklis;

  • 21% — ūdeņradis;

  • 9% — oglekļa dioksīds (ogļskābā gāze);

  • 7% — metāns;

  • 4% — skābeklis;

  • 1% — sērūdeņradis un citas gāzes.

Maz kurš ir pievērsis uzmanību vai arī interesējies, kāpēc dažreiz izdodas izvadīt gāzes bez trokšņa, bet citreiz ar skaļu skaņu. Tāpat, kāpēc izdodas izvadīt gāzes, kam absolūti nav nekādas smakas.

Gāzes, kam nav nekādas smakas

Vispriecīgākās gāzes ir bez smaržas. Neskaitot to, ka tās nerada diskomfortu, tās arī liecina par labu zarnu trakta stāvokli. Tādas gāzes ir piesātinātas ar gaisu, un atgādina atraugu no mutes.

Šķir nākošo lapu un iepazīsties ar citiem gāzu veidiem

Spread the love

Pievienot komentāru