Kā afēristi pārdod svešus dzīvokļus: jauna shēma

“Ar viltotu dokumentu palīdzību viņi devās pie notāra reģistrēties, pēc tam šai personai no viņu darbību loka tika noformētas īpašumtiesības, ar kuru palīdzību viņi centās izkrāpt naudu no pircējiem,” tā mums skaidroja Kijevas pilsētas policija Kriminālizmeklēšanas departamenta vecākais izmeklētājs Sergejs Rudenko.
Šajā grupējumā darbojās desmit cilvēku. Daļa no viņiem atbildēja par dokumentu viltošanu, bet daļa par nepieciešamās dzīvesvietas meklēšanu. Afēristu rokās nonāca dzīvokļi, kuru īpašnieki jau sen ir miruši vai atrodas ārpus valsts, turklāt šo cilvēku īpašums jau vairākas reizes ticis likts pārdošanā – šādi novēršot tiesībsargājošo iestāžu darbinieku aizdomas.

Lasi vēl: Izlasi šo, lai pārliecinātos vai tava automašīna ir sagatavota ziemai un sniegam
Izmeklētāji aizturēja grupējuma organizatorus – 38 gadus vecu Kijevas iedzīvotāju un 42 gadus vecu Luhanskas apgabala iedzīvotāju. Uz viņiem abiem tika pierakstīta lielākā daļa dzīvokļu. Tika konfiscēti neskaitāmi Ukrainas iedzīvotāju viltotie dokumenti. Notārus, kuri tika iesaistīti šajā afērā, pašlaik vēl tikai pārbauda.
Eksperts Dmitrijs Kiriļjuks piebilst, ka arī viņa kolēģi varēja kļūt par krāpnieku upuriem. Jo ne vienmēr ir iespējams uzreiz atklāt dokumentu viltojumus.
“Ja valdība sniegs mums pieeju iedzīvotāju pasu un ID karšu reģistram, notāri spēs uzreiz pārbaudīt, vai dokumenti ir zagti vai viltoti, redzēs dokumenta īpašnieka fotogrāfiju, salīdzinot to ar reālo cilvēku, kā arī šādi varēs pārliecināties, vai pasē esošā fotogrāfija nav pielīmēta,” šo vēl piebilda Kiriļjuks.

Lasi vēl: 9 patiešām dīvainas lietas ko visas meitenes dara ziemas laikā
Pašlaik aizturētie atrodas ieslodzījumā. Par krāpniecisku shēmu izstrādāšanu un pielietošanu viņiem draud no 5 līdz 12 gadu ilgs cietumsods.
Jau agrāk tika ziņots, ka Ukrainā notiek afēras fiskālo pakalpojumu sniegšanā.

avots

Spread the love

Pievienot komentāru