Kristaps Porziņģis saņēmis 50 tūkstošus dolāru sodu par nopietnu pārkāpumu

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis būs spiests nomaksāt soda naudā 50 tūkstošus dolāru, ko viņam piespriedusi Nacionālā basketbola asociācija.

Viņš sodīts par neseno naktskluba apmeklējumu, ko šosezon nepieļauj līgas Covid-19 protokols.

NBA paziņojumā norādīts, ka Kristaps Porziņģis līgas noteikumus pārkāpis 23. maijā, kas ir dienu pēc sērijas pirmās spēles pret Losandželosas “Clippers”. Pēc tās Dalasas “Mavericks” grafikā bija paredzētas vairākas brīvdienas.

Porziņģim nevienu “play-off” spēli šī notikuma dēļ izlaist nenāksies. NBA vēsta, ka pēc konsultācijām ar medicīnas ekspertiem, kuri izvērtējuši konkrētos apstākļos, nolemts, ka Porziņģim nav jādodas karantīnā, proti, viņa ierašanās naktsklubā nav radījusi riskus Covid-19 izplatībai.

NBA šo sezonu aizvada pandēmijas apstākļos, un Covid-19 protokols ierobežo spēlētāju darbības arī ārpus basketbola laukuma, liedzot NBA spēlētājiem sezonas laikā doties uz naktsklubu, bāru vai citām līdzīga veida iestādēm, neskatoties, kāds ir spēlētāja vakcinācijas statuss.

Kā ziņo ESPN, Porziņģis ir saņēmis vakcīnu pret Covid-19 un esot apmeklējis kādu striptīza klubu Losandželosā, pilsētā, kurā norisinās “Clippers” un “Mavericks” sērijas pirmās divās spēles.

Līgas preses dienestā norādīts, ka Porziņģa gadījums, tāpat kā visi pārējie Covid-19 protokola pārkāpumi, tika izvērtēts atsevišķi, tādēļ tas neesot salīdzināms ar neseno Lebrona Džeimsa situāciju, kad “Lakers” spēlētājs arī piedalījās publiskā pasākumā. Līgas preses dienestā uzsver, ka Džeimsa gadījumā pasākums bija ārā un visiem tā dalībniekiem bija jābūt vakcinētiem vai arī jāuzrāda negatīvi Covid-19 testi.

Porziņģis un “Mavericks” vienība šonakt aizvada savu otro sērijas spēli pret “Clippers”. Porziņģa saņemtais naudas sods ir pārliecinoši lielākais, ko kāds Latvijas basketbolists saņēmis NBA. Kā liecina “Spotrac” apkopotā statistika, soda naudās par tehniskajām piezīmēm spēļu laikā, Porziņģis savā NBA karjerā saņēmis naudas sodus 42 tūkstošu dolāru apmērā, tieši tikpat aprēķināts arī Dāvim Bertānam viņa NBA karjerā.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/kristaps-p…

Spread the love

Pievienot komentāru