Ukrainā izveidojusies bīstama situācija – valsts aizstāvji var nonākt aplenkumā un atkārtoties Mariupoles scenārijs

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Aleksejs Arestovičs brīdina, ka Donbasa reģionā notiekošajās kaujās tuvākajās nedēļās gaidāmas izšķirošas cīņas par vairākām svarīgām pilsētām – Severodonecku, Slovjansku un Lisičansku, bet ukraiņu spēkiem jāuzmanās no nokļūšanas ielenkumā.

Ar jauniem uzbrukumiem Slovjanskas virzienā, netālu esošajā Svjatogirskā un joprojām par karstāko punktu dēvētajā Severodoneckas pilsētā Krievijas bruņoto spēku vienības aktīvi turpina uzbrukt ukraiņu pozīcijām valsts austrumu daļā.

 

Bažas par Mariupoles scenārija atkārtošanos

Arestovičs atzinis, ka tuvākā nedēļa Ukrainas aizstāvjiem būs īpaši smaga.

“Pašlaik viņu galvenie centieni ir koncentrēti uz šoseju Bahmuta–Lisičanska.

Lasi arī: Viņa piedzima, pārklāta simtiem milzu dzimumzīmju… Bet paskatieties uz viņu pēc 20 gadiem!

Viņi tuvojas tai, un mums neizdodas viņus apturēt. Viņi virzās uz priekšu lēnām, bet virzās, un ir ļoti liela iespēja, ka viņi šo piegādes ceļu nogriezīs.

Tāpat viņi aktīvi uzbrūk mūsu aizsardzības pozīcijām Lisičanskas tuvumā. Ja viņiem izdosies tikt garām arī tur… Tad mūsu karaspēkam būs pavisam bēdīgi.”

Arestovičs skaidro, ka ukraiņu spēki faktiski nonāks ielenkumā un var rasties vēl viena Mariupole, jo rajonā starp Izjumu un Popasnu ir koncentrēta aptuveni puse no krievu karaspēka – aptuveni 35 000 līdz 40 000 karavīru.

Jau tagad Severodoneckas piemērs rādot, ka ļoti efektīvi tiek izmantota artilērija un Luhanskas apgabala pilsētas tiek nolīdzinātas ar zemi, lai neiesaistītos ielu cīņās, kur pārsvars varētu būt ukraiņu spēkiem.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu par pārējām aktualitātēm Ukrainas karā 

Spread the love

Pievienot komentāru