Valdība pārdomāja: atliek lēmumu par mazo veikalu atvēršanu; Lūk ko tas nozīmē

Vairāki ministri aicināja OVG precizēt, kas būtu tie kritēriji, pēc kuriem tiktu vērtēts, kad veikali varētu sākt strādāt.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdienas sēdē konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu mazināt ierobežojumus tirdzniecības nozarē ļaut atsākt darbu mazāka izmēra veikaliem ar platību līdz 300 kvadrātmetriem un individuālu ieeju, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības

Ko tu domā par valdības lēmumu atlikt mazo veikalu atvēršanu?

EM uz otrdienas, 23. februāra, sēdi, bija sagatavojusi piecus iespējamos variantus drošas tirdzniecības atjaunošanai, ko prezentēja MK.

Pirmais variants paredzēja atteikties no preču ierobežojumiem un ieviest “Coviddrošu” tirdzniecību visos veikalos. Otrs variants paredzēja mīkstināt prasības, atļaujot visām tirdzniecības vietām līdz 300 m2 tirgot visas preču grupas. Trešais variants paredzēja, ka tirdzniecības vietas ar individuālu ieeju līdz 300 m2 var tirgot visas preču grupas. Ceturtais variants paredzēja, ka tirdzniecības vietas ar individuālu ieeju var tirgot visas preču grupas.

Savukārt piektais variants paredzēja, ka veikali var tirgot visa veida preces, bet brīvdienās ir slēgti tirdzniecības centri.

Sākotnēji EM piedāvāja pirmo variantu, taču pēc diskusijām ar citiem ministriem kā kompromisa variantu piedāvāja trešo variantu. EM skaidroja, ka 300 m2 robeža izvēlēta, jo tajā, ņemot vērā nosacījumus par 25 m2 platību uz vienu apmeklētāju, ietilpst līdz 12 cilvēki, kas ir viegli uzskaitāms daudzums. Tāpat EM pārstāvji uzsvēra, ka arī kaimiņvalstīs, atverot veikalus reģionos, izvēlēta šī robeža.

EM sākotnēji aicināja ļaut atvērt veikalus no 1. marta, taču premjerministrs Krišjānis Kariņš aicināja pārskatīt šo datumu, ņemot vērā, ka nupat ir atvērtas daļa skolu un no 1. marta sāks strādāt daļa skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju

Spread the love

Pievienot komentāru